V petek, 20. 5., in soboto, 21. 5. 2022, smo nadarjeni učenci preživeli na dvodnevnem tabor v CŠOD Lipa v Črmošnjicah. Po prihodu in namestitvi v sobe smo bili najprej športno aktivni na igriščih, po kosilu pa smo se predali objemu narave ob Divjem potoku. Doživeli smo hojo ob umetnini narave, namakali noge, se predali tišini, prisluhnili vsem raznovrstnim zvokom narave, se zavedali sebe in se zahvalili naravi s pesmijo Metuljček cekinček. Pomirjeni in polni vtisov smo iz naravnih materialov ob potoku naredili mandale. Polni vtisov smo se predali likovnemu in besednemu ustvarjanju.

Iz mirnega okolje smo šli v razburkane vode debate, ki nas je dodobra prebudila, a ob možganskih viharjih in pripravah na debatno tekmo tudi utrudila in zlakotila, zato nas je večerja s »šmornom« navdušila. Debatna tekma je bila napeta, pomembno pa je, da smo osvojili debatno tehniko in pomen dobrega argumenta, zato so imele učiteljice kar precej dela, da so nas umirile v spanje.

Sobota je bila po unikatni budnici osmošolk in dobrem zajtrku namenjena orientaciji ob potoku, biološki analizi, matematičnim zankam in druženju.

Po kosilu smo lovili zaklad in ob najdenem ponovno spoznali, da je narava naš največji zaklad, saj nam je dala tudi material za naslednjo delavnico, ko smo pletli košarice iz vej.

Še priprava na talente nas je popoldne zaposlila, saj smo želeli s svojimi točkami navdušiti naše starše, predvsem pa uživati. Veseli smo bili, da je to popoldne z nami preživela tudi ravnateljica, še bolj pa, da nas je razvajala s čokoladicami.

Tudi zaključna prireditev Šmihec ima talent je bila uspešna, saj smo vsi nastopili, prehodni pokal (plišasti mišek) pa sta prejeli šestošolki Mija in Niah za pevsko točko ob spremljavi na ukulele.

Za zaključek: Mi smo se imeli fajn.                                                                          

 

Učenci Daša, Marko in Anej

ter učiteljica Justina Husu

 

   

(Skupno 242 obiskov, današnjih obiskov 1)