Otroški parlament

OBČINSKI IN REGIJSKI OTROŠKI PARLAMENT 2019

V četrtek, 28. februarja 2019, je na novomeškem rotovžu potekal 29. občinski otroški parlament. Zbralo se je 34 delegatov iz osmih osnovnih šol Mestne občine Novo mesto. Mladi parlamentarci so razpravljali o temi »Šolstvo in šolski sistemi«, ki so jo še podrobno obdelali v štirih skupinah. Našo šolo so zelo dobro zastopali Lara Šetina (7. a), Erika Bojanec (7. b), Anej Drakulič (5. b) in Matej Gorenc (4. a). Med sedmimi kandidati za regijski parlament je bil izvoljen Matej Gorenc.

Mladi parlamentarci so sejno sobo na ponovno zasedli 19. marca 2019, kjer je na regijskem parlamentu sodelovalo 34 učencev iz 18 občin. Vsi navzoči so se razdelili v štiri skupine, kjer so se pogovarjali o uresničitvi sklepov, sprejetih na občinskih parlamentih. V razpravo se je zelo uspešno vključeval in izražal svoje mnenje tudi naš učenec Matej Gorenc.

Med sedmimi izbranimi parlamentarci, ki bodo sprejete pobude v aprilu predstavili v veliki dvorani državnega zbora v Ljubljani, je tudi Matej Gorenc.

Vsem štirim učencem naše šole, še posebej pa Mateju, se zahvaljujemo za aktivno sodelovanje na občinskem in regijskem parlamentu ter jim čestitamo za zelo uspešno zastopanje naše šole. Mateju pa v Ljubljani želimo čim boljšo uvrstitev.

Dragica Poljanec, mentorica OP

 

(Skupno 550 obiskov, današnjih obiskov 1)