Skoči na glavno vsebino
Select Page

Z veseljem se je v projekt Ogledalo vključila tudi učiteljica Karli, ki si je v otroških letih želela postati knjižničarka. Z enakim zanosom kot je ona stopila v knjižnico in eno uro opravljala dela knjižničarke, je knjižničarka Meta stopila v 2. a razred in z učenci obravnavala knjigo Maček Muri, ki je na seznamu za domače branje. Nadomestno knjižničarko je v knjižnici  pričakal kar obsežen seznam del, ki naj bi jih v času opravljanja njenega sanjskega poklica opravila. Poleg izposoje, vračila knjig, popravila, pospravljanja na knjižne police, menjave razredne knjižnice je ostalo še toliko časa, da je poiskala zanimiv članek, ki ga je prek e-pošte podelila z drugimi strokovnimi delavci. V članku smo lahko prebrali intervju z znano slovensko avtorico otroških knjig Anjo Štefan, ki je predstavila svoj pogled na krutost v pravljicah. Nadomestno učiteljico Meto pa je pri poučevanju v 2. a najbolj navdušilo to, da so vsi učenci pri pouku radi sodelovali in da so pokazali veliko mero vedoželjnosti.

Za eno šolsko uro pa sta knjižničarja postala tudi dva učenca 2. a razreda, in sicer Žiga Resnik in Erazem Kovač. Vse naloge sta opravila z velikim navdušenjem, brez zadrege in zelo natančno.

Vsi skupaj smo novo vlogo sprejeli z navdušenjem, odgovornostjo in spoštovanjem do učiteljskega in knjižničarskega poklica, načrtovane naloge smo v celoti in natančno opravili in se pri tem tudi veliko naučili.

Vsi skupaj vam želimo čim bolj pravljične počitniške dni in veliko bralnih užitkov.

Prijeten pozdrav iz šolske knjižnice!

učiteljici Helena in Karli, knjižničarka Meta ter učenca Erazem in Žiga

 

(Skupno 276 obiskov, današnjih obiskov 1)
DOSTOPNOST