Skoči na glavno vsebino
Select Page

V četrtek, 9. novembra, smo vsi oddelki šestega razreda imeli tehniški dan na temo papirja. Zjutraj smo se razdelili v 3 skupine in pričeli z delom.

Prva skupina se je najprej poskusila v izdelavi papirja tako, da je učitelj naredil maso iz vode, moke in odpadnega papirja. Pomagali smo si s cedilom in na okvirje prestavili maso, iz katere je nastal papir, ki ga je bilo potrebno še stisniti, da je odtekla vsa voda. Pred uporabo je bilo treba papir temeljito posušiti.

Druga skupina je izdelovala darilne škatlice iz papirja. Dobili smo večji kos papirja, na katerega smo prerisali mrežo in po meri izrezali šablono, zgladili robove in vse skupaj zlepili. Da ne bi bilo veliko odpadkov, smo ostanke izkoristili za okrasitev škatlic.

Tretja skupina si je ogledala posnetke o nastanku papirja, njegovi uporabi, še posebej pa je bila zanimiva predstavitev zgodovine papirja, kjer smo izvedeli, da so ga izumili Kitajci. Učitelji so nam dali izziv, da naredimo smrečice s čim manj odpadka. To nam je dobro uspelo in učitelji so nas pohvalili, izdelke pa smo lahko uporabili za okrasitev razredov ali pa odnesli domov.

Dan je hitro minil, saj smo bili ves čas zaposleni in ustvarjalni.

Medijski center:

Lana Kutnar in Ota Škrbe, 6. b

(Skupno 126 obiskov, današnjih obiskov 1)
DOSTOPNOST