Skoči na glavno vsebino
Select Page

Erasmus +

erasmus

MEDNARODNI PROJEKT UČINKOVITA KOMUNIKACIJA – USPEŠNA PRIHODNOST

 

Naša šola je bila v letošnjem šolskem letu izmed številnih prijavljenih šol izbrana kot partnerska organizacija v programu Erasmus+, programu evropskega sodelovanja na področju izobraževanja, usposabljanja mladih in športa. Sodelujoče šole, ki jih koordinira Bolgarija, so poleg Slovenije še Latvija, Slovaška, Portugalska, Češka in Poljska.

Triletni projekt je usmerjen v razvoj uspešne komunikacije z namenom, da skupaj najdemo čim več uspešnih, inovativnih načinov komunikacije v šolskem okolju. V tem šolskem letu je naslov teme Moja družina in jaz. V že načrtovane dejavnosti bomo vključevali cilje teme projekta, ki pa smo jih nadgradili s posameznimi akcijami, v katere se bomo vključili vsi udeleženci vzgojno-izobraževalnega procesa – učenci, starši in delavci šole.

V naslednjih dveh letih bosta temi Moj prijatelj in jaz in Svet okrog nas.

Prepričani smo, da bomo z dejavnostmi projekta in z bogatim mednarodnim sodelovanjem, z izmenjavo mnenj in gradiv izboljšali komunikacijo vseh nas in tako osebno kot organizacijsko skupaj rasli in izboljšali uspešnost našega življenja in dela, zato vas vabimo, da se vsi aktivno vključujemo v dejavnosti projekta.

 

Tim projekta Erasmus+

 

 

NATEČAJ PROJEKTA ERASMUS +

 

V okviru projekta Erasmus + smo na OŠ Šmihel in Podružnici Birčna vas razpisali likovni natečaj, s katerim smo izbrali logotip, ki najbolj izvirno prikazuje naš projekt.

V natečaju so sodelovali učenci od prvega do devetega razreda. Učenci so se osredotočili na temo projekta Uspešna komunikacija – učinkovita prihodnost. Slikovni znaki so predstavljali druženje in komunikacijo med učenci, učitelji in starši. Večkrat je bila v znak vključena tudi maskota naše šole – Šmihec. Učenci so ustvarili več kot 150 zanimivih znakov. Komisija je vse prispevke skrbno pregledala in v ožji izbor uvrstila 8 izdelkov. Med njimi je izbrala 3 izdelke učencev, ki bodo prejeli pohvale.

Nagrajene učenke so: Pija Kapš, 9.a, Lena Hren, 7.b in Lara Šetina, 4.b. Logotip učenke Pije Kapš je bil predstavljen na srečanju držav udeleženk projekta Erasmus + na Poljskem. Ostali izdelki učencev so razstavljeni v avli naše šole.

Vsem sodelujočim učencem se zahvaljujemo za sodelovanje, nagrajenkam pa iskreno čestitamo.

                                                                                        Komisija likovnega natečaja

(Skupno 810 obiskov, današnjih obiskov 1)
DOSTOPNOST