Skoči na glavno vsebino
Select Page

V ponedeljek, 22. 5. 2023, je za vse učence, ki so opravili bralno značko potekala prireditev v šolski telovadnici. V goste smo povabili priljubljenega mladinskega ilustratorja Ivana Mitrevskega. Zbranim je predstavil svojo poklicno pot in na praktičen način skušal učence navdušiti, tako da jih je z njihovimi idejami vključil v nastanek risb poljubnih živali, ki se ukvarjajo s športom.

Knjižničarka Marjetka Dragman nas je prijazno nagovorila in spregovorila o začetkih  gibanja Bralna značka, ki sega v leto 1961, kar pomeni, da se bralni virus uspešno širi že 62 let. Poudarila je, da je potrebno brati ne samo v šoli, ampak tudi doma, v prostem času. In kar počnemo pogosto, nam običajno pride v navado. To pa je cilj, ki ga skušamo doseči, da bi radi brali tudi ko bodo starejši.

Zanimiv je podatek, da danes v Sloveniji bere za bralno značko 65 % oz. 140 tisoč bralcev.

Na naši šoli je bralno značko opravilo 311 učencev, kar je 68 % vseh učencev in je 4% več kot lani ter 3% več od slovenskega povprečja. Prilagojeno bralno značko so opravili tudi 4 romski učenci.

Pohvalno je, da imamo letos 24 zlatih bralcev, ki so bili zvesti knjigi in bralni znački vseh devet let.

Prijetno in sproščeno druženje je knjižničarka zaključila s prošnjo, da značkarji širijo bralni virus tudi med tiste učence, ki jih le-ta še ni dosegel.

Medijski center

z mentorico Mojco Klobučar

(Skupno 257 obiskov, današnjih obiskov 1)
DOSTOPNOST